Nu är det på tiden!

Tänkte ta tag i det normala livet igen. Jag har inte gjort något sen skolan började i princip, inser nu hur många inlämningar och prov jag har inom snart framtid. Skolan rullar på och körkortsboken åker upp nu var och varannan dag.
   I veckan har jag och min närmsta granne en "utmaning", vi ska börja gå 5 min innan vi brukar för att hinna i tid till skolan för en gångs skull. Den började gälla igår efter lunch för vi kom försent på morgonen.
   Jag ska testa träna (skidpromenad) idag första gången på en vecka. Har varit sjuk två gånger den här månaden, viket helvete! Annars så flyter livet på som vanligt här i Älvsbyn.

Dax att ta tag i böckerna som växer för varje dag som går nu!   






Tillbaka till vardagen.

Igår var jag och min käre vän Clara ute på isen i Sunderbyn och åkte skidor. Solen sken och det var perfekt väder. Vi filosoferade på där medan vi åkte, alltid lika kul.

Idag var det mindre kul för det var första dagen i skolan efter lovet. For ut och tränade på morgonen och sen bar det av till skolan. Klarade mig igenom skoldagen men gick och sov direkt när jag kom hem. Har haft träning nu på kvällen, klassiska intervaller. Jobbigt som vanligt och alltid lika skönt efteråt.

Känns som ändå skönt att vara tillbaka i verkligheten inte minst sagt då det gäller träningarna... jag är less på denna förbaskade datorn så nu säger jag tjolavippen. Jag vet mitt liv är inte så mycket intressantare än så.


Problem: Vem är Gud?

Julen och påsken är några av de högtider vi firar. Det vi firar har alltid nånting med Jesus och gud att göra men i dagens samhälle är det inte så vi ser på saken. Vi firar jul för det är en tradition, vi är sociala och träffar ofta släkten vid dessa högtider.
   Under julen började i princip hela familjen diskutera vad vi firar och vilken dag. Vi kom in på alla olika slags infallsvinklar och tillslut hamnade vi på: vem är Gud? Okej jag kan inte så mycket om detta ämne för jag är inte intresserad men när man var liten fick man höra lite om det här. Det finns många olika ”teorier” om gud och Jesus och man vet inte vilken man ska tro på.
   I bibeln står det att gud är en ande. Människorna Gud gjorde var en avbild av han själv, alltså måste Gud se ut som en människa. De första människorna på jorden var Eva och Adam, det var dom Gud hade skapat. Sen gick det säkert några generationer och då träffade Maria Josef. De fick ett barn, Jesus, men Josef var inte Jesus biologiska far för det är/var nämligen Gud som är/var Jesus far. Gud "stoppade" in Jesus i Marias mage. 
   När man var liten fick man veta att Jesus gjorde "underverk", han botade en blind man så att han kunde se igen.  
   Men vadå? Fick Jesus Guds talanger eller är Gud Jesus. Fick Jesus guds själ? Hallå, hur kom Gud till?
   Allt som står ovan är bara mina och Alice funderingar kring Gud, ingen av oss är så intresserade och vi har verkligen inte läst bibeln. Man kommer verkligen inte fram till nå vettigt.  

Skriver nå vettigare snart!


nytt år - nya möjligheter

Imorgon beger jag mig ner till Åsarna för skidtävlingar. Jag hatar att packa för jag vet inte vad jag ska packa!
Kan väl inte påstå att det har blvit bra träning inför de här tävlingarna. Förra veckan var jag förkyld och hade ont i halsen och nu senaste dagarna har det varit rätt kallt.

Jag återkommer när skolan börjar igen...


RSS 2.0