Helgen som var

Det finns ingen anledning till att skriva här egentligen. Det händer inte mycket nu förutom att det märks att skolan snart är över, har ett (typ 2) prov, en redovisning och en inlämning i datorkunskap men det ska ordna sig. I helgen har det verkligen varit bra väder men eftersom jag har stygn i benen så måste jag ha långbyxor på mig. På onsdag ska jag återigen ner till Umeå för att ta bort stygnen och ska "få" börja cykla lite. Sen kommer jag nog också få ett nytt rehabprogram, hoppas jag får börja träna så snart som möjligt men jag ska i alla fall ta mig ut på nå rullskidpass här i veckan, att staka kan väl inte vara allt för "farligt"... längtar verkligen till jag kan träna normalt igen.

I helgen har jag inte åstadkommit allt för mycket men idag (söndag) så var jag och kollade fotboll på byavallen. Sunderbyn VS. Älvsbyn, var inte allt för roligt match att se men om nån ville veta blev det 10-0. Idag hade vi också fotbollsskolemöte där vi fick bestämma grupperna själva, jag och Linnea håller i en grupp, kommer gå super bra och framför allt bli kul! Nä detta blev inge vettigt så jag slutar där.


Totalt misslyckande...

...kakan som vi tänkte baka åt Alice, nämligen blåbärspaj. Med tanke på våra ingredienser så hade vi inte allt för stora förhoppningar och kan säga att det blev katastrofalt. Vi bestämde oss för att snöra den direkt i soporna.

Ikväll så har vi varit hos Alice, riktigt trevlig. Hennes lägenhet är verkligen liten och mysig. Vi gjorde väl inte så mycket satt bara och snacka massa skit. Kändes som om det var längesen man träffade henne, nu har hon också börjat på sitt sommarjobb, plantera, det har då jag aldrig tänkt göra.. Troligtvis men vem vet, en dag kanske jag står där med röret.

Hade tänkt lägga ut nå bilder men det blir inte, nån annan dag.


Vilken salig blandning

Idag har jag bara haft en lektion vilket var skönt och resulterade sig i att jag hade ganska mycket tid över. Jag har gjort lite på min samhällsanalys och så vidare. Vad säger vi om middagen idag? jo, den var inte så god. I alla fall så bestämde jag och Carro oss för att baka chokladbollar för vi hade alla ingredienser. Det gick bra och fort dessutom. Vi satt nere i köket och har inte så mycket för oss och bestämde oss för att få kontakt med Alice och hälsa på hemma hos hon. Vi ska dit lite senare ikväll för hon var hos sin mamma.
   Det här kommer ingen förstå men det är en överraskning så kan inte säga allt för mycket, men vad kan man åstadkomma av mjöl, havregryn, socker och (mat)olja, plus att vi hittade frysta blåbär (kommer från Johanna). Ja, i alla fall så har jag och Carro fått till det igen! =) Kan inte avslöja det än i fall att denna person hinner läsa det här, men svaret kommer var så säker! (jag vet inte själv hur det blev/blir så det kommer blir väldigt spännande att se resultatet)


Nu är det inte länge kvar!

Snart är det sommarlov! =) sista rycket i skolan gäller nu, har två rapportinlämningar och något prov kvar. Idag/kväll så har jag kommit till Älvsbyn, tänkte gå till skolan imorgon. Det kändes som om det var längesen jag var här men det är typ bara en vecka jag har varit borta. Det som är surt är att inte kunna träna.
   Annars idag har jag sovit, sovit och när jag kom hit så gick vi och fikade. Clara kom hem igår från huvudstaden men jag har inte hört av hon än, så det ska bli spännande vad hon har att säga. 
   På tal om ingenting så har jag/vi fått ett "erbjudande" om att byta klubb, men vi får se vad som sker och händer. Nog är jag lite sugen allt på att byta.

Efter regn kommer sol.

Idag så bjöds det på riktiga väder omslag. Dagen började med att jag satt och kollade på fotboll i Alvik, riktigt trevligt. Det ser väldigt kul ut att spela, men men. Jag fick också frågan av en tränare om jag ville börja stå i mål, men nej tack det är inte min grejj. Tillbaka till vädret, det regnade när vi kom dit och när matchen började så sken solen, det gillar vi. Inte nog med det, på vägen hem så började det hagla också! 

Jag har verkligen inte gjort någonting denna vecka så det finns inge mer att skriva. Snart gäller skolan för min del också, jobbigt jobbigt.


Trött...

vill sova! Idag kom jag hem från Umeå, skönt. Allt har gått bra, hoppar på kryckor, tappat 30% av styrkan i vaderna :( Äter smärtstillande så det gör (typ) inte ont förutom där stygnen sitter. Ska sova nu. Uppdaterar när jag är piggare.


Min tå :(

Efter ett långt inlägg igår så räcker det med ett kort.

Min dag
- sovmorgon till 8 !!!
- Skola
- Middag
- En sväng på "byn" med carro.
- Rullskidor
- Fotboll!
Det var min händelserika dag. Imorgon är det fredag och det innebär hem till Sunderbyn.  

För att koppla rubriken till något så hände det en sak, jag tappade nämligen min balsamflaska på tån! och aj aj gjorde det och blod kom det. Nu är tån väldigt röd... Att det alltid ska hända något. 

 Ja, Rieke, jag har fått för mycket fritid nu när inte du är här  ;)

Älvsbyn och skolan!


Jag började fundera på hur snabbt skolåret har gått. Det kändes som om jag nyss flyttade till älvsbyn och började skolan. Nu är det bara en månad kvar! Hur jag hamnade i Älvsbyn är ett stort frågetecken. Jag var (nästan) helt säker på att jag skulle gå hälsa och friskvård i Luleå, men bara nån vecka innan skolan började bestämde jag mig ändå gå i Älvsbyn ( mitt andra hands val). Det var lite nervöst innan för jag hade typ ingen aning om någonting i princip. Ja, jag kom till Älvsbyn dagen innan skolan började, allt jag minns från den dagen var att jag och Carro gick på grillen...


Egentligen kände jag (typ) ingen här innan, knappt Carro. Men eftersom tiden gick lärde jag känna mer folk. Jag i en ny by är som att släppa ut en virrig höna, mitt lokalsinne är i botten. Allt eftersom tiden gick så blev det lättare att hitta, men jag är fortfarande virrig, orientering har aldrig varit min grej. Varför jag började i Älvsbyn var inte bara för att jag skulle gå i skolan utan att jag skulle få utöva det jag tycker är kul, alltså skidåkningen. Under detta "år" har jag utvecklas mycket som person och samtidigt som skidåkare. Denna säsong har väl inte gått bra för jag inte har kunnat träna fullt ut. Det är inget som kommit plötsligt för att jag började träna mer utan att det har funnits där i några år. På måndag ska jag operera mig och förhoppningsvis och troligtvis kommer jag till nästa säsong kunna träna fullt ut. Jag har fått många frågor om varför jag inte tävlat i vinter. Det är för att jag inte klarat av det. Förra säsongen var det på vippen att jag klarade av att full följa säsongen. Den här säsongen har varit annorlunda, istället för att mina "bekymmer" minskat så har det faktiskt ökat och jag har inte kunnat hålla smärtan borta. Jag insåg ganska tidigt att det här skulle inte gå och bestämde mig för att jag skulle åka det jag orkade och klara av och sedan fick det gå som det gick. Hela säsongen har jag gått på mina känslor, inte alltid det roligaste.

Vad är det som är mina bekymmer? Det som har hänt mig är att jag tränade för mycket än vad min kropp orkade med, kropp och kropp det var mina ben som inte hängde med i farten. Det är ungefär det som hänt mig. Jag började känna av detta för 3-4 år sedan med att jag hade ont i fötterna och bestämde mig då för att kolla upp det, för att det brände under fötterna vad jag än gjorde. Jag gick till flera sjukgymnaster men svaren jag fick var "använd sulor du är plattfot", men så en dag efter att ha blivit skickad mellan massa sjukgymnaster så kom jag till en som sa att jag hade Compartements men att det skulle växa bort med tiden. Men ack, istället för att det växte bort förvärrades hela saken. Jag kom då till Älvsbyn och Sture skickade mig till skolsköterskan och skolläkaren, fick en tid på Sunderby sjukhus. Men de ville inte ha mig där, okej så var det väl inte men det kändes ungefär så. Så läkaren där skickade mig vidare till Umeå idrottsmedicinska och där ville de operera mig så fort som möjligt, utan att göra några tester så sa de att jag hade fått kronisk compartments som nu troligtvis kommer lösa sig med hjälp av operationen!



Träning, städa, tvätta.

Idag så började dagen med träning klockan 8. Det kändes helt okej från början men när vi skulle springa upp för hund(?)berget så dog mina vader. Väl uppe så märkte jag att jag hade börjat tappa känseln i vaderna och fötterna, så där slutade min träning, eller jag var ju tvungen att springa hem men ändå. Dagen fortsatte med att jag började städa, tvätta och laga lunch. Min lektion skulle börja halv 1 men när vi kom till skolan så hade vi ingen lektion så jag och Carro begav oss hem igen. Nu har jag snart historia lektion och sen slutar jag. Ikväll har vi teori och sedan styrketest... Har inte hunnit med så många styrketräningar på sitone men det går som det går.

När jag städar kommer allt fram som har "försvunnit", det är saker som jag har letat hela tiden. Från och med nu borde jag kanske städa oftare?  

(Uppdatera senare)


Nu börjar det märkas...

har inte sovit speciellt mycket den senaste veckan. Har ändå kännt mig hyfsat pigg men idag har jag varit som en zombie, har gått i min egna värld... (typ) nyss började jag blöda näsblod också, ett tecken på att jag ska sova mer. Har nyss räknat lite matte, NP imorgon, hoppas det går bra!

Sov gott!


......

Dålig uppdatering här på sistone. Dels för att jag inte haft tid och det händer ganska mycket saker här runt omkring.
Jag har i alla fall nästan spenderat hela helgen här i Älvsbyn,( jag åkte hem på söndagen). Fredagen var jag med på Älvsbyns skidavslutning, det började med att vi bowlade i en timme sen begav vi oss upp till folkan där vi fick mat. Senare på kvällen satt jag, Carro och Johanna och grillade pinnbröd (?).

Lördag så började dagen inte alls bra. Skulle göra frukost och orkade verkligen inte koka gröten på spisen och då såg jag att man kunde göra det i mikron istället. Lätt som det såg ut att vara så var det inte det för mig i alla fall. Började med att stoppa in den i mikron och det blev översvämning, testade igen det blev bättre men då också nästan så att den svämma över. Jag tog ut den och skulle äta och så tappade jag ner på mig själv.... Så händelserikt kan det bli att laga gröt när man halvt sover!

Älvsbynrunt gick sådär. Inte för att jag hade stora förväntningar på mig själv, men det kändes hyfsat bra. På typ 8 veckor har jag sprungit 1- 2 hårda pass och inte har de varit långa. Har inga mer kommentarer runt det förutom att jag fortfarande har ont i benen/fötterna.

På söndag morgon begav jag mig hem. Klockan 1 följde jag med Clara för att se match på björknäsvallen (vet inte om jag var där men det  var i Boden iaf). Var inte så jätte intressant match men men. Väl hemma lagar jag middag och sedan så minns jag inte vad jag gjorde.....

Jag tror det här var det längsta inlägget någonsin om nån har läst hela... Nu ska jag gå och göra något, får se vad det blir men alltid finns det nått.


Läses med största föörsiktighet!!!

Tvn är ganska intressant.

Jag är för trött för att sova.
 
"Hjälp mig att hjälpa dig"

Ät inget med socker i!!!

Youtube är faktiskt ganska bra... "gungstol"filmerna är väldigt intressanta när man är trött (?)


Tror jag kommit på att jag är på gränsen till övertrött...

Regn, regn och återigen regn


Denna regninga och knasiga dag har jag hunnit med mycket, träningssamtal, skola, teori, träning och en powernap. Dagen i sig har gått fort, tror jag eller jag vet inte men det är snart så att man ska lägga sig....(?) Okej, det har regnat men inte regnat regnat, för de som inte förstår vill jag få fram är att det inte har regnat men duggat hela dagen. 


På tal om ingenting känner mig speciellt duktig idag eftersom jag snart är klar med min rapport om idrottsbidrag. För ett litet tag sen lämnade jag in min rapport för att läraren skulle läsa igenom den och säga vad jag ska ändra på och så.  Ja, i alla fall så satt jag och Carro och pratade om den och då sa jag just " jag antar att jag måste ändra på den och skicka in den igen sen när hon har sagt sin kommentar" och Carros kommentar till det var " då lägger jag mig ner på marken" . HAHA marken? vad hjälper det? Hallå? 


Nu väntar vi på solen igen för det skulle inte vara helt fel!

Tröttilitrött snart dags för sängen!

(Rieke om du ser det här, så snäll ta bort viruset från din dator, du vet inte att du skickar det ganska ofta på msn.. hmm... )


möööööp

..har egentligen inte mycket att berätta...måste leta efter en ny tränare för mig. Om jag gör det ensam, blir det bara inget. då fundera jag varje dag vad jag kan träna på dagen. det funkade jätte bra på början med min tränings planering, men nu har jag mycket annat skit att göra, då glömmar jag bort det tyvärr:(..men får väl se..kanske min gammal "egen tränare"...jag kan inte ens åka rullskidor på grund av det regnar hela tiden.
på helgen är det tyska mesterskapet i orientering..sprint..det blir kul. men samtidigt är det qualifikation för JVM och pappa har anmält mig för det...tror inte att det blir nåt. alla tror att jag har blivit så bra i orientering, men jag har ju inte tränat mycket orientering, bara ski orientering! men jag ska se hur det blir...
tyvärr har jag inte längre msn för det första, eftersom min dator är lite dum i huvud:(..så kan jag inte kommunicera med er i sverige:(..vem var det egentligen som van " tour de kanis"?
har föresten börjad med att ta körkort..ska bli klart på hösten:)
nja..ska fortsätta plugga nu, har engelska prov i morgon( en av 9 prov i 3 veckor), dessutom 2 presentationer och 33 timmer skola per veckan..bara att ni vet..hehe..längtar jätte mycket till sommar lovet.;)

hoppas att ni har det bra..saknar er jätte mycket (särskilt  Alice, vännen!):-*
   

Minne som en guldfisk!

Den senaste veckan har jag verkligen varit på en annan planet. Har inte haft koll på vilka tider jag skulle göra saker och det värsta var att jag inte minns vilken tid jag skulle dömma men det fixade sig tillslut. JAg tror jag måste sätta upp post-it lappar för att komma ihåg allt jag behöver. Allt är inte lätt här i världen! Helgen har i alla fall spenderas hemma i Sunderbyn (alltid ska det hända något när man kommer hem till byn).  Jag har egentligen inte gjort nå speciellt förutom att det var valborg och den var som det alltid brukar vara, förutom att jag var till största del i Gammelstad. Lördagens dömning gick helt okej. Till veckan är det mycket plugg måste först och främst bli klar med den där sablarns SH-rapporten. Nä nu ska jag äta och hämta mina dojjor i tvättmaskinen dedu! ;)

RSS 2.0