Det börjar likna vinter!

Minus grader och SNÖ!

Idag har vi gjort en hel del julbakelser här på folkan så julkänslorna har börja infinna sig också.

Nu blir det nog en riktig jul tillslut.

Godernatter!

Idag när jag och Alice var på stan i Luleå ösregna det, toppen...

Tävlingspremiär

Igår var det tävling i Arvidsjaur. Eftersom jag i princip inte åkte en enda skate tävling eller träning förra året kändes det lite konstigt innan start. Det kändes bra till en början men... i typ en rak nerförsbacke efter man åkt uppför en hyfsad lång uppförsbacke kände jag att jag hamnade på hålarna och helt plötsligt befann jag mig på marken. Efter kraschen vet jag inte vad jag riktigt höll på med. Jag fortsatte i alla fall åka men det kändes som om det var Bambi på hal is och att jag aldrig åkt skidor tidigare. Tankarna befanns sig inte i tävlingen heller.

Det positiva med tävlingen var iaf att jag inte kände nå smärtor i benen fast spåren var ganska hårda. Nu blire å åka av!

Idag så har jag varit lite invalid eftersom det högra knäet och höft blev blåslagna efter fallet men det hindrar inte mig från nå!


Ingen dans på röda rosor längre!

Nu är det tid för att tag i mitt liv igen. 

Idag har vi landat i det gråa, tråkiga,regninga Älvsbyn igen. Det blev en hel del träning under lägret och mina armar är så gott som döda. Det mest efterlängtade idag är sängen, "jag ska sova som en häst", citerat av Clara efter ett annat läger.

Nästa helg är det ett till läger i Arvidsjaur med Sävast fast då bara fredag-lördag. Nu på lördag är det tävling där också, jag har nog aldrig besökt arvidsjaur så många gånger på så kort tid.  

Ikväll hade jag tänkt börja läsa lite inför företagsekonomi provet som vi har imorgon. Förhoppningsvis kan jag redan det mesta men man vet aldrig. Jag tor det är dags att ta tag i skolan nu. Har nämligen två rapporter som ska vara klara i mars, lååång tid kvar men man börjar alltid fööör sent...


På nya äventyr!


Idag har jag, Anna Hansson, åkt skidO här i Arvidsjaurs skogar. Jag trodde det skulle sluta i katastrof men Johanna drog ut mig ändå. Med lånad pannlampa och kartställ for vi ut. Det blev bara några mindre missar ute efter banorna. Jag bör ha en lite lapp och stoppa på kartan där jag sist var, det var det ända som ställde till det.

Helt plötsligt förvandlades vår tur till ett rensafari. Vi åkte sakta men säkert framåt men när vi skulle till målet på bana två blev det för mycket. Jag och Johanna blev rädda för renarna för det var ju ÖVERALLT! hela hjorden passerade precis över spåret vi skulle fram på. Vi orkade inte stå där tills alla renar gått förbi utan började sakta men säkert backa med skidorna. När vi kände det var läget vända vi snabbt som tusan och åkte tillbaka till skidspåret och fortsatte träningen där istället. Det var många som blev förvånade när de såg mig med en karta... det var ju verkligen en katastrof den gången vi orienterade på Åsen i Älvsbyn... Men det kändes lättare att åka skidO.

Imorgon åker jag klassiskt på morgonpass och sedan bär det hemåt efter lunch.










På plats i Arvidsjaur.

Just nu har det redan hunnit gå tre dagar av lägret. Har gått hyfsat bra med träningen, gjorden en ordentlig tabbe idag... Orkade inte ta bort klistret utan stoppade bara på en varm valla. Inte att rekomendera! Annars har Johanna anlänt hit också, kulkul!

Nu, ikväll, känner jag att mina ben har börja strejka, --------------------------- så less är jag på en så här lång skala ----- . Det har gått hur bra som hellst hitills. Jag fryser om vaderna och dom har börjat bli blåa.

Nu äre dags för sängen! Skriver mer imorgon för nu är jag trött!

Väskan långt ifrån packad...

Imorgon bär det av på läger i Arvidsjaur. Eftersom det går lite segt för mig så tvättade jag kläder för X antal timmar sedan som forfarande inte är torra. Sitter i högsta hugg med hårtorken för att få kläder torra. Samma probelm som återkommer varje gång man ska iväg på läger eller dylikt är frågan "vad ska jag ta med mig?". Antingen blir det för mycket eller för lite, oftast FÖR mycket. Bäst att se vad man ska ha med sig.

Home sweet home.

Igår tog jag 16.05 bussen med destination Luleå. Jag for alltså hem! Det var inget planerat det bara blev så. Hämtade lite saker och tog bussen till älvsbyn idag. Tänkte nästan hinna gå på stan en sväng också men det blev inte av för det för så förbannat dåliga busstider!!!

Idag lärde Anna.S mig något jag inte kunde: -Vöre jär'e vä dä? - Hä jär bara bara Bulla. (stavning, ingen aning) Jag har lärt mig nått ord till men det är en början iaf.

Arvidsjaur tur och retur.

tänkte snöra upp ett inlägg innan det är dags för sängen. I morse stod väckarklockan på 05.37, jag och Alice for och simmade en timme på "morgonen", för tidigt. 

Skidlinjen for till Arvidsjaur för att kunna åka skidor. Väl där snöade det rätt mycket, toppen! Åkte runt på slingan som fanns där i ca 2 timmar. Duschade sedan Camp Gielas och sedan bar det hemåt. Precis när vi kommit utanför Arvidsjaur startade Petra ett projekt. Läs nedan.  

Projekt Vägpinnar 

Inledning:
Petra fick nån idiotisk idé om att vi skulle räkna vägpinnar till Älvsbyn sagt och gjort började vi. Innan vi började gissade vi på hur många vi trodde det var, Petra gissade på 1500 stycken och jag drog till med 3000 stycken... Jag vet inte hur långt det är till Arvidsjaur men kanske 87 nå sånt? Rätta mig om jag är helt ute och cyklar.

Syfte? fanns väl egentligen inget preciserat förutom att fördriva tiden...

Metod: Räkna alla vägpinnar som befanns sig på höger sida sett ifrån körriktningen.

Resultat:
70 km kvar till Älvsbyn hade vi räknat 456 stycken
38 km kvar till Älvsbyn hade 618 stycken vägpinnar passerat förbi våra ögon.
29 km kvar till Älvsbyn hade 839 stycken vägpinnar räknas.
Efter det så blev lite ofokuserade så jag hann inte ta nå anteckningar på vars vi var.
Under resans gång från början till slut hade vi räknat ihop hela 1330 stycken vägpinnar.

Diskussion:

Tiden gick väldigt snabbt helt plötsligt. Det vi trodde skulle bli en seg bilresa förvandlades till väldigt, väldigt enkel mattematik (?). Vinnaren av tävlingen blev då Petra som låg närmast resultatet. Man kan ju diskutera om det var nödvändigt att veta hur många vägpinnar som befanns sig på sträckan, men vi är ju lite som vi är.



Nej nu fåre vara nog för jag har faktiskt skola 8.10 imorgon...

snön, kom, försvann, kom, försvinner?

Jag som trodde vintern var här men icke sa nicke!
Det är halt och har regnat idag. Känns verkligen som höst igen.
Vintern var som bäst när man var liten.
Vi har märkt av mer att vintern är mildare nu jämfört med då.

Klimathotet - påhitt eller verklighet? 
Kommer det bli som förra året då snön kom, försvann och kom nån vecka innan jul igen?
Mildare vinter iår igen?
Just nu är det bara en sörja av blötsnö.

Vi så kallade skidisar är i ett trångmål (min bok om affärsjuridik innehåller många svåra ord. trångmål är ett utav dessa). Jag hade inte satt in det ordet i en mening...


Chillidillsill!

Igår var jag och Clara och spelade fusball. Det var på en lördag klockan 19.00-20.00, trodde vi skulle bli själva. Vet egenltigen inte vad vi tänkte på. Men det var kul att spela iaf. 

Hela helgen har gått fort och inte har man hunnit göra nå heller. Såklar har man varit till stan en sväng. Det är nånting man alltid gör när man kommer hem över helgerna. 

Imorgon väntas ett matteprov... alltid lika kul^^. Annars i veckan har jag nog inte så mycket som ska göras förutom NP i engelska på fredag.

Nej, nu ska jag bläddra vidare i matteboken och sen förhoppningsvis kunna sova. Blev en lång powernap före middagen idag...


John Blund kallar.

Snabb utdate innan jag besöker John Blund. Idag har tiden bara försvunnit. Kändes nyss som det var morgon. Morgonen började iaf med träning vid Korsträsk, kändes inte allt för kul att fara ut och träna när det var så kallt. Det gick faktiskt helt okej och det var skönt att bara åka och inte behöva tänka på så mycket annat. Dagens fortsatte med Kul med Kemi timme för lågstadiets 3:or. Jag och Carro gjorde badbomber med barnen. Det var tänkt att vi skulle poppa popcorn men vi FAILADE stort. Vi struntade i det och vips svips så var den timmen över. Mellan skolan och middagen styrketränade vi också.
   Hela kvällen har i princip bestått av plugg och vi har varit effektiva också kan jag lova! Nyss har jag läst igenom min novellanalys, hur svårt som hellst att få ihop den på ett bra sätt men skit samma.

Sov gott för det ska jag!

Beslutsångest!!!

jag vet inte, hon vet inte, ingen vet!

Den stora frågan som lyder just nu är, ska vi följa på lägret med klubben?

I fall vi följer blir det bara lördag-söndag. Det är typ nån helg efter tävlingen i Arvidsjaur.

Jag far om Clara far och hon vet inte. Tänk om det bara är småttingarna?

Men shiit. Fick nyss veta att Petra ska. Vi måste bestämma oss ikv.

OKEJ VI FAR!!!

Öljett.

Hör och häpnad jag har inte hunnit med att sitta vid datan och därför ingen uppdatering.

Fredagen var jag på "nördparty" hos nördtjejen Josefin. Vi åt gott och lekte lekar. Min och Claras utstyrsel blev kanske inte så jätte bra trots allt, men lite kläder hittade vi i alla fall. Framåt småtimmarna begav vi oss hem.  Jag var beredd på att gå runt vilket skulle bli typ några hundra meter istället för att gena genom skogen då man knappt behöver gå 100 meter. det slutade med att vi gick igenom den stora, mörka skogen trots allt. Och inte blev vi uppätna heller.  

På lördag var det fullt hus. Syster kom hem från g-vare och min bror kom och hälsade på han också. Min syster dyster bjöd på middag eftersom mamma och pappa skulle på nån fest. Det var gott! Kvällen slutade med att jag blev barnvakt till Amanda för hela drösen drog in till stan. Eftersom Amanda inte är ett år än så gick det lätt. Hon sov redan innan 8 så resten av kvällen fördrev jag framför tvn.

Söndagen så lekte jag (typ) hela dagen med Amandis och sen gjorde jag ingenting, skööönt!

Idag så var det vaccination för hela skolan. Jag har redan gjort det och gå på lektionen var ju ingen idé. Juste, Connsan är tillbaka från Kina, han överlevde men ska vara ledig onsdag- måndag, om inte längre. Egentligen hinner jag inte vara med på träningen på måndagar men idag fick jag det för  Conny. Okej, lite med hjälp av min övertalningsförmåga...



Här har vi lärt oss krypa! 


_ _ _ _ _ !

Känn dig hängd!

Idag har Alice varit på besök. Vi såg: halv åtta hos mig, Mammas pojkar, Inlåst, sen blev det spel och kvällen slutade med öhm jag minns inte vad det var. Vi har nog aldrig sett så här mycke tv på folkan! Mot slutet av kvällen var nog både jag och Alice trötta för vi skratta åt ingenting. Vi har planer inför nästa vecka men vi vet inte när....

Annars så har jag haft en lektion idag, naturkunskap, där vi hade hjärngymnastik. Jag har också pratat med min käre vän Clara uppe i G-vare. Vi bestämde (typ) vad vi skulle ha på oss imorgon på "tööönt kalaset". Det är vår grej och vi går in för 100 procent i det!  


Nu äre dags för sängen tror jag. Det väntas ett A3 i skidgångsbanan. 


Träning och problem!

Kvällsträningen bestod av A3 skidgång på Kanis, det var kul. Nu kom jag upp två gånger iaf utan att ha ont i vaderna, ser ljust ut trots allt. Men när jag skulle ner andra gången strejkade vaderna...



Fasiken vad jag blir less på att mina miniräknare försvinner :@ , jag tappade bort min och tog en ny hemifrån för typ 4 veckor sedan och nu är den också försvunnen...  Vars tusan tar dom vägen?!?! Nu måste jag ju köpa en ny miniräknare och ett senilband, då jävlar! Inte nog med att miniräknaren borta, mina stavar för skidgång är helt väck. När fick dom fötter? Nu ska jag leta igenom hela rummet sen ger jag upp.


Dagens krasch!

Idag har jag redan hunnit vara ute och sprungit i 1 h och 45 min plus att jag hade sovmorgon till 8 om man kan kalla de "sovmorgon". När jag började springa la jag inte märket till att det var så halt förrän olyckan var framme... jag halkade nämligen till och ramlade i en uppförsbacke. Som tur var blev det ett smidigt fall, alla ben var på plats och det visade sig att jag bara fått ett blåmärke efter kraschen. Efter detta fall så kände jag att det verkligen var halt på vissa ställen. 

På tal om fall... Jag fick en flaschback. 2006 var Sunderbyn här i Älvsbyn och skulle göra en analys och val av teknik när man tävlar. Det var iaf ett samarbete med Sture (Älvsby IF), Sunderbyn och SISU. När vi åkte banan for Sture bakom med skoter och filmade . Vi startade nånstans, vars minns jag inte, ja, man kan säga att det var rätt mycket nedför på banan vi åkte. I alla fall så trodde jag att kurvan skulle svänga höger och jag hade rätt hög fart men insåg lite försent att kurvan svängde vänster... Det resulterade i sig att jag åkte rätt ner i djup snön.... Som Sture skrev "det var ett låååångt och djuuupt fall". Jag har fortfarande kvar häftet vi fick efter den analysen.

Nu blev det stressigt till skolan.  Har typ två lektioner eller en kan man säga... 
Igår fick jag veta att Conny är i Kina det innebär att jag har lite lektioner i veckan!!!

 


  


 


Reflexer!

Typ nyss när jag och min närmsta granne här på folkan gick till Konsum träffade vi på tre tanter...
Tant 1: "Har ni inga reflexer på er?!"
Vi lite tyst: "Nej".
Tant 1: " Men det ska man ha nu när det är mörkt. Kolla här"( hon slog på sin lampa hon hade fäst på sin rullator)
Tant 2: " Men ooj så fiffig du var!"
Både jag och Carro stod där och försökte hålla oss från skratt! 

Ja, inte nog med det... incidenten ledde till att jag och Carro köpte en reflex på Ica.. hur dumma får vi vara?

 


Har ni sett att det är 53 veckor i år?

 

Fotbollsträning nummer 2 denna vecka!!!

Igår regna det och idag var det halt. Jag och Clara begav oss än en gång på fotbollsträning fast inomhus den här gången. Fast det blev utomhus ändå på grund av en basket match. Eftersom vi skulle vara inne hade de planera träningen efter det, så nu fick vi bestämma själv vad vi ville göra. Den här träningen gick något bättre, nu blev det inga självmål men råkade skjuta en tränare i huvudet som var ute på "söndagspromenad" framför målet.. Precis innan jag skulle skjuta hör jag någon säga "Du kommer pricka Krister i huvudet!" sagt och gjort. Det ledde till att vi började garva som vanligt. Vi spelade också rugby som vanns av team Fräknar. Såklart avslutades allt med en fotbollsmatch som gick vägen.

Nu är det dags att läsa ur engelska boken så jag inte behöver fara på lektionen som är 8.10 imorgon...

 


Hela världen snurrar!

I fredags när jag var ute och sprang fick jag känslan av att hela världen snurra. Jag sprang mot sjukhuset och när jag kommer och ska springa runt sjukan började hela världen snurra. Jag försökte springa vidare men det gick inte och jag fick stanna. Hann nästan tänka tanken "Tur att jag är nära sjuhuset i alla fall". Jag antar att det var en biverkning från vaccinet. Men det gick över så pass mycket att jag kunde fortsätta min springtur... 

Jag har fortfarande ont i min jäkla arm sen sprutan. Det kändes inget när man tog den men dagen efter. Kan inte lyfta armen helt än.

 

RSS 2.0