Kolla jag kan nästan, Rieke!

Heute war ich und meine Freundin Clara und uns gegen Schweinepest geimpft Grippe. Jetzt haben wir beide etwas wund Arm. Ansonsten leben wir das Leben. An einigen Orten gibt es et so viel Schnee, damit wir Skifahren gehen kann, aber es ist nicht viel. Es ist nicht so kalt hier noch, aber es hat damit begonnen, einen geringeren Einfluss.

Am Samstag, es tvälingspremiär in Piteå, klassische Sprint, aber sollte ich nicht mit...Grund? unbekannt. nein, es fühlte nicht gut.

Jetzt ausreichend sein. Es dauerte einige Zeit, lass es einfach da. Ich bin nicht so gut Deutsch, so entschuldigen Sie bitte die Sprache- und Rechtschreibfehler.


Sammanfattning svenska: Jag och Clara har vaccinerat oss idag mot "svinen". Nu har jag lite ont i armen. På lördag är det tävling i Piteå men jag ska inte vara med. Orska? okänd, jag vet inte känns inte helt rätt helt enkelt.

// Anna


musik

lite kul musik:)














och lite mer:P

--- http://www.youtube.com/watch?v=mlUmrjafzHA&feature=related

--- http://www.youtube.com/watch?v=_qjOC3uaCMU

--- http://www.youtube.com/watch?v=7ewWRJunU4Y&feature=related

--- http://www.youtube.com/watch?v=U4dhWxyCRO0&feature=quicklist&playnext=3&playnext_from=QL

=)

puss o kram från tyskland^^

"jasså, har rullskidorna gått sönder?"

Idag var jag och min käre granne Clara pepp på att fara och vara med på fotbollsträningen (utomhus på konstgräs). Eftersom vi inte rört en boll på länge var båda lite ringrostiga, okej mest jag! Det började inte särskilt bra... tre självmål, man kan ju börja fundera på om jag är nybörjare. Det var inte precis så att jag sköt på eget mål men bollarna for åt fel håll helt enkelt. Vi spelade smålags spel 2 mot 2. Jag och min lagkamrat var väl inte de ärligaste måste jag säga. Jag råkade göra självmål precis innan vi skulle sluta och då stod det 1-0 men vi pratade oss ur situationen och stod där som vinnare! Det var trots allt inte allt för seriös träning som tur var. Vi garvade nog mer än vad vi spelade.
(För er som inte förstod rubriken så var det en av tusen kommentarer vi fick när vi beträdde fotbollsplanen)

Dagen har annars spenderats med Clara på stan. Blir nog en snabb sväng imorgon också... Clara funderar på att fara till Pajala och åka skidor. Jag är AVIS!
  


Orientering + Anna = KATASTROF!

Morgonträningen bestod av orienterings parstaffeter. Medan den ena sprang en orienteringsbana gick den andra skidgång och tvärtom. Första orienteringsbanan gick åt skogen för min del. Jag sprang efter nån stig fram och tillbaka utan att veta var kontrollen var och det slutade med att jag inte ens visste var jag var på kartan! Hittade Alice i skogen och frågade var jag och det blev ju som ett framsteg, att veta vars man är på kartan alltså.

Efter en hel del sökande efter kontrollen hittade jag den. Kan säga att jag försökte hitta den andra men utan framteg sprang jag därifrån. Under min tur hittade jag två kontroller till men dessvärre så var det ingen jag skulle ha... jag hittar alltså kontroller som inte är utmärkta på kartan men de som är utmärkta hittar jag inte. Ja, i alla fall så sprang jag därifrån utan framgång och tänkte springa tillbaka för jag hade ingen aning vars jag var på kartan, men vips svips hittade jag kontroll tre på nå vänster.

Totalt var det fem kontroller och utav dem hittade jag två jag skulle ha och två jag inte skulle ha.
Andra orienteringsbanan gick gode bra. Okej, dra inte förhastade slutsatser. Eftersom jag under första banan hittade kontroller jag inte skulle ha så skulle jag nu ha dem. Jag visste precis var de låg så det var bara och springa. Jag kom i mål och hade hittat alla kontroller. (kan tillägga att banorna var inte alls svåra för de övriga men för mig var dem otroligt svåra)


Sammanfattning. Orienteringskunskaperna finns verkligen inte hos mig! Lokalsinnet är inte på topp det heller. Här i Älvsbyn hittar jag till; Kanis, skolan och Konsum men det räcker väl för att överleva antar jag.

 Nån dag ska jag kunna orientera men när får vi se...


Inget vettigt!

Dagen började med träning sen skola och efter det var det bara SÄNGEN som gällde, tänkte ta en powernap men det blev visst nån timme (jag sov från det att jag kom hem från skolan till middagen). Kvällen ängnades åt till att baka och se film med min käre granne Carro och Alice.

(mina ben går fortfarande inte att sträcka ut helt för jag är så jäkla ovig och så har jag fortfarande lite träningsvärk sen träningen i måndags...)

God natt!


Dagen O!

Idag har jag inte åstadkommit så mycket. Gjort tyskaprov och räknat några mattetal. Jag blev också tvungen att gå till skolan och fixa vårt uf som står still! Det innebar att jag missade träningen men hann med att gymma lite innan middagen. Ja, iaf så går det inte så bra för mig och min grupp på uf. Vi har nyss (typ) fått en idé men det kan bli dyrt. Tills fredag måste vi vara klara för då är sista dagen för att registrera oss.

Kvällen har bestått av
- Bakning
- Städning
- Spelade lite Guitarhero med Carro...
- Och kvällsmat och nu sitter jag här.

Vi bakade muffins med choklad mojsan. Det var himlars kul. Avslutades på bästa sätt med garv som nästan ledde till tårar. Vi fick också nån impuls om att börja städa så det är också gjort. Rent och (nästan) fint, lite kläder här och var bara.

Imorgon är det morgonträning och skola. Senare ska vi nog också hitta på nå kul, Alice ska komma!


Snart är det jul och då får man göra pepparkakor!


Trött!

Dagen har jag till största del spenderat i min säng. Jag har varit i skolan man det känns som om jag drömde. Det var knappt  så att jag orkade med de där tre stackars timmarna i skolan! jag sov efter frukosten, innan middagen, efter middagen. Sen har det varit träning och nu sitter jag här hungrig, trött och måste pluggar, har prov imorgon. Och + på det hela är att jag har grymt mycket träningsvärk i benen och magen.  

Nej du, nu är det tyska som gäller!


Nattens mörker.

Det snöar fortfarande och sängen kallar (om ett litet tag måste...)

Godernatter tillsvidare. simma lungt. 

Jag har kommit på en idée gällande min rullgardin som åker upp av sig själv mitt i natten. Lösningen är att ja knyter fast den, vi får se hur det går. Blir alltid lika rädd när den far upp...

Vi ser det snöa!

Ja, ni hörde rätt. Ikväll har det börjat snöa här (igen) i Älvsbyn.

Idag har jag än en gång fått känna på mjölksyra, vilken inte är så ovanligt nu förtiden då jag kan träna hyfsat normalt (?). Vi hade nämligen stafettintervaller på Älvåkra, 6x400 meter vila 10 min 6x400 meter igen. Jag kan lova att det var nå förbenat jobbigt. Känns skönt så här efteråt men väl under intervallerna kändes det inte alltför roligt. Det är nog dax att börja träna lite mer intervaller för min del. Det här var det jobbigaste passet sen operationen för min del. Men det känns skönt att iaf vara på "rätt bana" igen, även fast det inte är helt okej så funkar det alltid. Om man jämför med förra året då jag knappt kunde springa alls så är det här bra men inte helt bra ännu men vi får hoppas det går i rätt riktning! 

Annars händer inte allt för mycket just nu. Jag är begravd i en hel del pluggande vilket inte är särskilt kul. En vecka kvar sen är det höstlov. 

Jag tänkte skriva om Ramsau men jag är för lat för de så lägger upp några bilder.
Kan sammanfatta de fort det var verkligen en upplevelse att vara i Ramsau, särskilt miljön. Jag åkte två gånger rullskidor efter den plattaste vägen man kunde hitta, men var den platt? Nej, det var rätt många backar ändå. Man kan nog inte hitta såna backar här i plattlandet.
   Träning på hög höjd märktes också av, man fick lätt mjölksyra om man gick på för mycket och det kändes av  direkt. Man fick också andas lite "oftare". 
   Något nytt och lite annorlunda jag fick uppleva var när vi badade. Vi började leta efter två omklädningsrum men tillslut så fattade vi att man delade, alltså både killar och tjejer. Det var bås man fick gå in i och byta om. Duscharna var iaf separerade med typ två svängdörrar... 














 
 

.

Högen av skolarbetet som ska göras växer
allt mer ju längre tiden går och vad gör jag
då åt saken?
Svar: Ingenting. Det är jag i ett nötskal!


Fram och tillbaka är lika långt.

Snabb uppdatering om vad som händer.

♦ Hemma från Österriket. Kommer förmodligen ett längre inlägg om det men det var verkligen en upplevelse!  
♦ Det är L I T E snö och det är kallt ute.
♦ Alice var och hälsade på igår. Vi såg film, The uninvited, helt okej och den var läskig.
♦ Intervallträning idag på Åsen, kändes oehört tungt på nå vänster.
♦ Det är skidor på snö som gäller imorgon.  
♦ SNART HELG! okej veckan har knappt börjat...


Nu är det kvällsmat som gäller!


langweilig

...mir is grad mal voll langweilig, deswegen hatte ich mal bock auf den blogg zu schreiben...simon wollte heute eigentlich mit mir auf die singleparty, aber was soll ich denn da??deswegen sitze ich jetzt hier zu hause rum und hab langeweile...eigentlich hab ich ja mit tom telefoniert, aber meine family hat mir die telefone weggenommen und deswegen geht das jetzt auch nich mehr:(...naja..ma schaun..was sich noch machen lässt...
reingehaun;P

tralala

har precis skrivit min sista prov innan lovet:)....gud vad glad jag är...nu har jag äntligen mer tid för träningen, vännorna och sova;P..och för min skolarbete...5 sidor om Pippi Långstrump( bok och film)...
på helgen ska jag har tyska mesterskapet i orientering..7,2km...och jag har inte sprungit sedan 3 veckor!!!det blir hemskt...
jajusst det..vi har en skid tunnel nu här i tyskland(Oberhof)..dit ska jag snart:)..men den är ganska dyrt faktiskt...


iaf önskar jag er från folkan en jätte kul tid i Ramsau och kanske ska ni se mig när ni flygga över tyskland:)
jag beslöt föresten att skriva också lite på tyska här, så förstå mina vänner vad jag skrev och ni får läsa lite mer tyska:)hehe

also..hab grade die letzte arbeit vor den ferien geschrieben..richtig geil!...entlich mal wieder mehr Zeit für meine Schatzis (und meinen Schatz;)) und trainieren sollte ich auch mal wieder:S..bin schon seit 3 wochen nicht mehr gelaufen und Wochenende deustche meisterschaften lang(7,2 km!!!)...ich werde abkacken:D..nja..ma gucken..gleich erstma Fahrschule und dann nochma in die schule...
nja..
här en bild av mig..(bara att ni inte glömma mig:D)hahaha

RSS 2.0