Problem: Vem är Gud?

Julen och påsken är några av de högtider vi firar. Det vi firar har alltid nånting med Jesus och gud att göra men i dagens samhälle är det inte så vi ser på saken. Vi firar jul för det är en tradition, vi är sociala och träffar ofta släkten vid dessa högtider.
   Under julen började i princip hela familjen diskutera vad vi firar och vilken dag. Vi kom in på alla olika slags infallsvinklar och tillslut hamnade vi på: vem är Gud? Okej jag kan inte så mycket om detta ämne för jag är inte intresserad men när man var liten fick man höra lite om det här. Det finns många olika ”teorier” om gud och Jesus och man vet inte vilken man ska tro på.
   I bibeln står det att gud är en ande. Människorna Gud gjorde var en avbild av han själv, alltså måste Gud se ut som en människa. De första människorna på jorden var Eva och Adam, det var dom Gud hade skapat. Sen gick det säkert några generationer och då träffade Maria Josef. De fick ett barn, Jesus, men Josef var inte Jesus biologiska far för det är/var nämligen Gud som är/var Jesus far. Gud "stoppade" in Jesus i Marias mage. 
   När man var liten fick man veta att Jesus gjorde "underverk", han botade en blind man så att han kunde se igen.  
   Men vadå? Fick Jesus Guds talanger eller är Gud Jesus. Fick Jesus guds själ? Hallå, hur kom Gud till?
   Allt som står ovan är bara mina och Alice funderingar kring Gud, ingen av oss är så intresserade och vi har verkligen inte läst bibeln. Man kommer verkligen inte fram till nå vettigt.  

Skriver nå vettigare snart!


Kommentarer
Postat av: Alicchee

Bra sammanfattat ;) hehe.. de är verkligen klurigt det där!

2010-01-12 @ 22:30:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0